promosi bekam

MINGGU BERBEKAM MENGIKUT SUNNAH TELAH TIBA (17, 19 & 21 RABIULAWAL); (AHAD 19/01/2014, SELASA 21/01/2014, KHAMIS 22/01/2014 ), PROMOSI PERCUMA DIAGNOS TAPAK TANGAN, IRIDOLOGI DAN MINYAK HABBATUS SAUDA DENGAN PAKEJ RAWATAN TRIPLE POWER EXTRA DARI HARI KHAMIS INI HINGGA AHAD DEPAN (21/11 - 01/12/2013)
Pengubatan secara islami yang berdasarkan sunnah rasul dikenal dengan istilah THIBBUN NABAWI. Berbagai macam jenis pengubatan dari Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam telah diakui manfaatnya. Hal ini senantiasa dilakukan semata-mata tidak hanya ingin sembuh dari suatu penyakit, namun meneladani Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam. Supaya ikhtiar seorang muslim akan diredhai olehAllah Swt. Salah satu pengobatan cara Rasul adalah al-hijamah yang artinya bekam.

Sebaik-baik pengobatan yang kalian gunakan adalah bekam (As-Silsilatu 'sh-Shohihah)

ODT

Oxidant Drainage Therapy atau singkatannya ODT atau lebih spesifik lagi membawa maksud proses rawatan mengeluarkan oksidan melalui teknik sedutan sejurus seni sayatan dilakukan di lapisan khusus kulit manusia.

ODT adalah gabungan (3) ilmu pengubatan bertujuan mengeluarkan racun dan oksidan dari tubuh manusia. Gabungan tiga (3) cara/ilmu pengobatan tersebut adalah;
(1) Pengubatan Nabawi (hijama)
(2) Anatomi & Patalogi
(3) Pengubatan dengan standard medis moden

Ianya Berbeza dengan kebanyakan kaedah bekam yang dilalukan sekarang mengeluarkan darah, ini kerana ODT tidak mengeluarkan darah (segar) tetapi mengeluarkan oksidan...

Oksidan atau radikal bebas ini adalah molekul relatif yang tidak stabil didalam sel, mempunyai satu atau lebih elektron yang tidak berpasangan yang bersifat sangat reaktif mencari pasangan elektron sehingga merosakkan sel malah DNA tubuh ~ Moses Gomberg (1900) .

ODT telah diperakui diperingkat antarabangsa dan menjadi salah satu topik yang dibentangkan semasa 'International Conference Cupping Therapy' di Istanbul pada Oktober 2012 dengan tema 'Whatever the Illness, However the Severity, Insya Allah cured.

Antara Testimoni pesakit yang dirawat dengan kaedah ODT
- Kegagalan Buah Pinggang
- Kanser Darah tahap 4 & Gagal Ginjal
- Kanser hidung tahap 4
- Kanser Usus Tahap 3
- Kanser Darah Tahap 4
- Darah beku dalam kepala (blood Clot)
- Psoriasis (lebih 20 tahun)
- Tonsil tidak perlu lagi pembedahan
- Kanser Darah Tahap 4
- Kanser Usus Tahap 4
- Pandangan Gelap kini Cerah (mata rosak sudah tidak nampak)
- Kencing Manis Kronik
- Kegagalan Buah Pinggang (sudah tidak perlu dialisis)
- HepatitisTriple Power III

Triple Power adalah nama kepada Gabungan Kaedah Rawatan yang 'Spectacular' membantu Pembetulan Tulang / Otot / Sel Badan, Perjalanan Aliran Darah, Pengeluaran Toksid, Peningkatan Antibodi, Peningkatan Fungsi Organ dan Sistem Badan disamping Mengatasi dan Membaik Pulih :-

✔ Masalah Kardivaskular
✔ Masalah Pernafasan
✔ Masalah Pencernaan
✔ Masalah Urogenital
✔ Masalah Rasa & Gerakan
✔ Masalah Saraf Vegetatif
✔ Masalah Kulit
✔ Masalah Anak-anak
✔ Masalah Imunisasi Badan
✔ Masalah Aliran Darah


Ketiga-tiga (TRIPLE) kaedah rawatan mempunyai kelebihannya (POWER) yang tersendiri. Tiga jenis kaedah rawatan, iaitu
→ Yumeiho - http://goo.gl/oeFzY5
→ Akupuntur
→ Bekam Sunnah


Antara Testimoni Pelanggan yang mengambil pakej Triple Power di Pusat Terapi Bekam Nabawi ialah:-
# Razi - http://goo.gl/dpQeSz
# Nasrul - http://goo.gl/i39KmL
# Faisal - http://goo.gl/fn07mQ
# Rizal - http://goo.gl/qxjdyW
# Dr. Samsuri - http://goo.gl/tOVYEy


Salah satu faktor yang menentukan keberhasilan sebuah pengobatan adalah ketepatan mendefinisikan penyakit yang diderita. Di Pusat Terapi Bekam Nabawi, pelanggan akan didagnos terlebih dahulu sebelum rawatan dijalankan.

Antara Kaedah Diagnos yang disediakan di sini adalah:-
* Tapak tangan - http://goo.gl/RKmHMY
* Iridiology - http://goo.gl/CY9Ai2
* Komposisi Tubuh (QMRA) - http://goo.gl/lphJe6

Untuk Maklumat Lanjut & Temujanji
Pusat Terapi Bekam Nabawi
www.facebook.com/bekam.nilai
www.bekamnabawi.blogspot.com
019 339 3290 (sms/whatsapp)
Rawatan melalui Temujanji sahaja

Monday, 14 November 2011

BAGAIMANA DARAH BOLEH MENJADI KOTOR DAN MENJADI “LIMPAHAN” BERACUN ?


Masuknya racun yang mengotori darah selalanya melalui makanan seperti: pestisida, insektisida, fungisida, zat pewarna, penyedap makanan, hormon dan logam berat; melalui minuman seperti: zat pewarna, zat aroma-essence, logam berat, bahan kimia dan lain-lain;melalui pernafasan disebabkan oleh asap kendaraan, asap pabrik, asap rokok dan sebagainya. Serta melalui obat-obatan yang berupa antibiotik, analgesik, anti pyrertic dan sebagainya.

Dari empat pintu masuk tersebut, darah kotor lalu menumpuk di bawah kulit. Jika darah kotor tersebut tidak dikeluarkan, maka tubuh akan menjadi lemah dan mudah diserang penyakit. Untuk menyembuhkan penyakitnya, tidak ada cara yang paling efektif selain bekam.
Dengan demikian, dapat disimpulkan bahwa kaedah pengobatan bekam merupakan suatu teknik detoksifikasi (pengeluaran racun dalam  tubuh) yang efektif yang menyembuhkan berbagai macam jenis penyakit dari yang ringan hingga berat sekalipun dengan menghilangkan punca penyakitnya, bukan gejalanya saja, tanpa kesan sampingan.

Di Arab, biasanya orang berbekam dengan cawan kaca atau mangkok tinggi, sedangkan di Cina orang menggunakan tanduk. Yang menarik, orang Eropah, pada abad 18 M, menggunakan lintah sebagai alat berbekam. Bahkan, pernah sekitar 40 juta lintah diimpot Perancis untuk tujuan tersebut. Lintah-lintah tersebut akan dibiarkan lapar  terlebih dahulu, lalu ditempelkan pada tubuh manusia, lintah ersebut akan terus menghisap darah hingga terjatuh sebagai tanda kekenyangan.

Discovery Channel pernah menayangkan salah satu kaedah pengobatan dengan lintah di sebuah hospital mewah dan modern di Amerika untuk mengeluarkan darah kotor pesakit yang baru dibedah. Cara itu dianggap efektif.

Sebagai suatu kaedah pengobatan, tentunya bekam mempunyai khasiat. Di antaranya adalah:

1.   Mengeluarkan darah kotor, mahupun darah yang beracun maupun darah yang statis, sehingga peredaran darah yang semula tersumbat menjadi lancar kembali.
2.   Meringankan tubuh. Banyaknya kandungan darah kotor yang menumpuk di bawah permukaan kulit seseorang akan mengakibatkan terasa malas dan berat. Jika dibekam, maka akan meringankan tubuhnya.
3.   Menajamkan penglihatan. Tersumbatnya peredaran darah ke mata mengakibatkan penglihatan akan menjadi kabur. Setelah dibekam, peredaran darah yang tersumbat kembali lancar dan mata dapat melihat dengan terang.
4.    Menghilangkan berbagai macam penyakit. Rasullulah SAW mengisyaratkan ada 72 macam penyakit yang dapat disembuhkan dengan jalan berbekam, seperti: Asam urat, darah tinggi, jantung, kolesterol, masuk angin, migrain, sakit mata, stroke, sakit gigi, vertigo, sinusitis, jerawat, sembelit, buasir, impotensi, kencing manis, liver, ginjal, pengapuran dan lain lain.

Ketika berobat ke doktor, pertanyaan demi pertanyaan perlu dijawab pesakit tentang aduan  apa yang dirasakannya, lalu sang dokter pun memeriksa, memberikan preseksi. Kemudian, menyerahkan amaun yang harus dibayar. Tapi, ketika konsultasi dengan pengamal bekam, melalui keahlian membaca telapak tangan, lidah dan iris mata, praktisi bekam itu justru malah yang menguraikan penyakit yang sedang diderita si pesakit. Kemudian, menentukan berapa titik yang harus dibekam. Mengenai pembayaran, umumnya mereka tidak menentukan tarif seperti doktor, terserah si pesakit saja. Ini sunnah Nabi yang harus disosialisasikan dan dilestarikan, begitu alasannya.

Sebaiknya berbekam saat perut dalam keadaan kosong (berpuasa) kerana bila dilakukan dalam keadaan perut penuh, boleh mendatangkan penyakit. Menurut Ibnu Sina dalam kitabnya Al Qanun, waktu paling baik untuk berbekam adalam pada pukul 1400-1500 (petang). Karena pada waktu itu pembuluh darah sedang mengembang sehingga akan efektif dalam proses penyembuhan.
Proses pengobatannya hampir sama dengan akupuntur, bedanya titik saraf yang menjadi simpul penyakit bukan ditusuk jarum seperti akupuntur. Tapi, dibekam, disedot dulu dengan menggunakan gelas, setelah kulit terangkat lalu ditusuk-tusuk dengan jarum atau pisau untuk mengeluarkan darahnya. Kemudian, ditutup lagi dengan gelas.

Darah yang keluar dari setiap titik yang dibekam berbeda-beda bentuknya. Ada yang sedikit, tapi ada juga yang banyak. Umumnya darah yang keluar berwarna agak kehitaman, bahkan ada yang mengental seperti marus.

Artinya, penumpukan racun yang menyumbat aliran darah begitu banyak dan sudah terlalu mendekam di bawah kulit.

Yang menarik, setelah seseorang dibekam, ia merasakan badannya lebih segar dan tidur lebih nyenyak, serta ketergantungan akan obat-obatan kimia mulai berkurang

Sumber:
1)     thibbalummah

Hubungi/whatsapp untuk temujanji
Pusat Terapi Bekam Nabawi
019 339 3290

"Ya Allah, Engkau adalah Asy-Syafi (Maha Menyembuhkan),
tiada kesembuhan selain kesembuhan dari-Mu"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...